måndag 17 augusti 2015

Partivänner i KD! Debatten kommer tolv år för sent!

Homosexuella par har rätt att adoptera sedan 2003. Alltså har man haft denna rätt i tolv år!
Nu har Ebba Busch Thor väckt frågan att KD, som tidigare har sagt nej till detta, för de anser att barn behöver en mamma och en pappa, ska ändra linje.
Varför det? Lagen gäller, KD har inte skuggan av en chans att ändra på den. Är det inte bättre att bara begrava en fråga som knappast gagnar partiet att diskutera, då motsättningarna i uppfattning är uppenbara. Risken är väl uppenbar att KD kommer att ses som ett bakåtsträvande betongparti om man inte accepterar lagen.

Detta påminner mig om lärarna på den folkhögskola där jag var rektor i 6,5 år. När frågorna var färdigdiskuterade och besluten tagna försökte man dra igång en ny diskussion om dem genom att ringa styrelseledamöter för att riva upp besluten. Så fungerar inte en demokrati.

Skiljelinjerna i mitt parti kommer troligen att bli mer och mer tydliga med den nya partiledningen. Men vi ska akta oss! Människor idag vill nog ha tydlighet och inte ett å ena sidan och å andra sidan! Då blir man nog bara förvirrad. Vissa frågor, där ens uppfattning faktiskt är betydelselös bör man kanske därför tiga i!

Inga kommentarer: