måndag 17 augusti 2015

Ids inte

Det händer ganska ofta att jag plockar bort inlägg här, eller rättare sagt så döljer jag dem. De finns kvar som utkast.
Det kan vara något som jag har skrivit med synpunkter på något aktuellt, bara en tanke om det. Meningen är inte att detta ska utmynna i ändlösa diskussioner om innehållet. Sådant orkar jag inte med. Oändliga mängder med ord har för länge sedan slutat att intressera mig.
Sedan är det ju väldigt konstigt vad människor kan tycka en massa saker om sådant som de faktiskt inte kan ha en aning om. Hur vet folk, som aldrig själva har varit förtroendevalda inom Svenska kyrkan, så väl  hur ALLA förtroendevalda är? Löjligt!

Nu börjar den årstid som jag gillar bäst. Jag är en typisk höstmänniska, som njuter av de mjuka höstfärgerna när de kommer och värmen som ofta finns vid den här tiden. Jag minns när jag arbetade på högstadiet hur olidligt varmt det kunde vara när skolan började.
Och nu är det sju år sedan jag gick i pension. Sju år! Otroligt!

Jag minns också hösten 1999, när jag hade kommit tillbaka till Blekinge efter Oskarshamnsjobbet. Jag läste då vid högskolan/universitetet på 1,5 fart, så jag hade mycket att göra. Solen sken i början av terminen, och jag satt i trädgården och njöt och läste. Jag var hemma igen!

Idag var jag på bilverkstaden i Karlshamn och på vägen hem passade jag på att ta en liten extra biltur. Körde över Vägga och Kolleviks camping och ner till Järnavik och tittade på hamnen där skyltarna till Tjäröbåten finns kvar, fastän båten inte går i år. Detta är nog vemodigt för många, som brukade åka dit.



Samma tid förra året.


Vägga i år.


Järnavik.


Det blåste igår, och det har blåst idag. Svårt att få bilden tydlig i vinden.





2 kommentarer:

LFL sa...

1. Tack för den informationen. Godtar förklaringen. Bra att du har kvar som utkast. Inlägget var ju riktigt bra.

2. Nej, man kan inte veta hur alla är. Men tror du inte att partipolitiseringen har ökat sedan du var ordinarie?

nya tant lila sa...

Jag har aldrig märkt någon partipolitisering på församlingsnivå. Å andra sidan handlar ju politik om människosyn, så det är väl inte så konstigt om man profilerar sig när det finns krafter som vill diskriminera och utesluta människor. Även ersättarna får handlingarna och har möjlighet att närvara på
sammanträdena.