onsdag 9 september 2015

Släng ut Löfven!

Borde det inte vara självklart att en budget kräver gränser. Man kan  inte bara pytsa ut pengar hur som helst överallt om man ska få någon ordning på ett lands ekonomi.
Nu åker svenska politiker tåg i Kina för att förbereda höghastighetståg i Sverige. Men vi på landsbygden får nog vara glada om det går något tåg överhuvudtaget. Borde man inte ha pengarna till att rusta upp järnvägsnätet i stället?
Svenskarnas hjärtan har öppnats. Åtminstone för flyktingar. Vet de vilka som kommer? Tänk om någon av dem kommer att rösta på SD!

Hysterin är total efter bilden av den lille, döde pojken på stranden i Turkiet, som dog när pappan försökte ta familjen med sig till Europa för att han behövde laga sina tänder. (Uppgift i utländsk media) Familjen hade, också enligt uppgift, bott tre år i Turkiet.
Nu står man med välkomstplakat på stationerna, som i Stockholm. Borde man inte i stället se till att en del människor flyttade från stan så att det fanns plats? Idag tar det cirka tio år för att få en hyresrätt. Men det går kanske fortare i Täby, för där hade en flyktingfamilj fått en lägenhet häromdagen ganska så direkt, enligt media.Finns det inga ömmande fall i befolkningen som redan bor här och har betalat skatt i många år!? Får någon sådan familj bostad direkt utanför bostadskön?
I Danmark trotsar tydligen svenskar Dublinkonventionen, som säger att man ska söka asyl i första EU-land som man kommer till, och fraktar olagligt flyktingar över bron! Varför det? Tror de att Sverige är så mycket bättre? 

Stefan Löfven värnar om alla människor, för han tror på allas lika värde. Sverigedemokrater dock undantagna. De har inte lika värde, och deras partiledare blir inte inbjuden till några överläggningar med de andra partiledarna.
Men borde inte dessa andra protestera mot denna flagranta brist på demokrati?

Det pytsas ut pengar på de konstigaste saker. Gratis tandvård och glasögon till unga människor oavsett hur rika de är!
Vem tänker på fattiga pensionärer?

De som demonstrerade för flyktingarna på Sergels torg häromdagen gillade tydligen inte de borgerliga företrädarna som deltog. Enligt uppgift hade Folkpartiets Birgitta Ohlssons mötts av buarop när hon försökte tala.

Ack ja, denna fantastiska mp-vänster! De som har tagit monopol på uttrycket Allas lika värde, och samtidigt är de ju de värsta mobbarna själva!!!

För övrigt tror jag att de flesta i Sverige tycker att statsministern borde syssla med tillståndet i landet i första hand. Men det är säkerligen roligare att prata om solidaritet och figurera i världspressen tillsammans med Angela Merkel!
Han måste naturligtvis bort! Helst före 2018!

1 kommentar:

LFL sa...

Men nu handlade ju överläggningarna med Merkel om att de länder (bl.a. Sverige och Tyskland) som hittills har tagit emot många flyktingar ska ta emot färre och att de som hittills har tagit emot få ska ta emot fler. Samt att söka ökad press på länder vid EU:s yttre gräns (bl.a. Ungern) att övervaka denna gräns bättre, samt att flyktingar ska söka asyl i det första EU-land som de kommer till.

Danmarks regering vill ha fri genomfart utan registering i Danmark för flyktingar som är på väg till Sverige, men det har inte Sveriges regering gått med på. Svensk polis har gripit personer som har transporterat flyktingar över Öresund i sina privata båtar. Detta har TV4-Nyheterna berättat, men inte SVT, som i stället utmålar Löfvén som en snäll jultomte. I Sverige kallas man "rasist" om man tycker lika som statsministern.

Efter framgången med gratis resor med kollektivtrafiken i hela Kalmar län för asylsökande (vilken chock när de får uppehållstillstånd, och måste betala), kräver nu vänsterpartiet gratis länskort även för pensionärer. Gratisresorna för asylsökande infördes efter en motion av vänsterpartiet i Kalmar län. Är det konstigt att så många asylsökande vill till Sverige, så att landets statsminister måste säga en sak och göra tvärtemo?

I Örebro stad infördes - också efter en motion från vänsterpartiet - gratis bussresor efter kl. 19.00. Efter bara en månad hade gratisresenärerna slagit sönder bussar för 6 miljoner kr. Det var personer som inte hade åkt, om de behövt betala för sig. Det var för några år sedan och är glömt, så nu är V i farten igen och kräver "nolltaxa" igen, och tydligen för alla under hela dygnet.