lördag 19 september 2015

Egentligen tycker jag, men...

Situationen i Europa är naturligtvis absurd med dessa flyktingströmmar, som till synes helt plötsligt, bara väller in. Vad man har lite svårt att förstå är kanske att en del av dessa människor, som faktiskt inte har en chans att få asyl, riskerar så mycket för att komma till ett europeiskt land, där de sedan får avslag. Känner de inte till vilka regler som gäller? I princip tycker jag att man ska ha bättre gränskontroll. Det blir ju kaos om det bara väller in folk.

Men, och nu kommer det där menet. När jag ser hur man sätter upp stängsel och sprutar vatten och tårgas på människor, som kanske har gått i dagar och veckor, ofta med små barn, då mår jag illa. Hur kan man göra så?

I princip tycker jag inte att man ska ge till tiggarna som sitter utanför affärerna. Detta för att det säkert sanktionerar ett sjukt system. Och efter att ha kört iväg i vintras och köpt vantar till en kvinna, som jag brukade ge både pengar och mat, för att sedan se att hon inte hade vantarna på sig, och höra en annan kvinna undra var hon hade de vantar hon hade köpt, slutade jag att ge.

Detta beslut befästes när en man, som intensivt hade tiggt dagarna före, handlade som vanliga kunder i affären en dag och sedan gick ut och körde iväg i parkeringsplatsens elegantaste bil. Då fick jag liksom nog. Lurad vill väl ingen bli!

Tills idag, när det satt en handikappad, medelålders kvinna utanför vår affär. Då gav jag igen.

Det är så lätt att ha principer. Och ibland så svårt när dessa möter verkligheten. Eller hur?

Inga kommentarer: