söndag 20 september 2015

Kommer jag ha mardrömmar inatt?

Igår kväll var jag i Småland, i Rössmåla hos min svägerska och bror i deras fritidshus. Jag körde hem i rimlig tid, men huset ligger ganska ödsligt. Det finns bara ett annat hus en bit därifrån, och sedan är det skog och skog och skog och smala, slingriga, backiga vägar, ibland med några hus vid vägen. Och kolmörkt! Vid de senaste andra besöken har jag varit där på dagtid, och senast när jag körde hem i mörker var för flera år sedan. Då var det halt, och bilen gled av vägen och hamnade i ett dike. Där satt jag. Det var inte sent, men beckmörkt, mitt i skogen. Långt borta kunde jag se att det lyste i ett hus, men det var en bra bit från där jag satt.
Vad tacksam man är över en fungerande mobiltelefon i ett sådant läge! Varken jag eller bilen blev skadad, och min bror och hans svåger kom, när jag hade ringt till dem,  så småningom och drog upp den från diket, och jag kunde fortsätta färden hem. 

När jag körde där igår kväll, tänkte jag på den historien. En lite kuslig bilresa igår, tänkte att i natt får jag nog mardrömmar, och jag var glad när jag kom fram till Tingsryd, där det genast kändes mera civiliserat.
Nåväl, några mardrömmar blev det inte. Och kvällen var trevlig och förtäringen mycket god.



Inga kommentarer: