onsdag 29 juli 2015

Tysta dem!

Visst har väl fenomenet med D.S:s autoblogg varit lite fascinerande. En blogg som fortsätter med idag 152 kommentarer utan att bloggägaren har gjort något inlägg. Detta visar naturligtvis också att den, som jag har påpekat, länge har haft karaktären av autoblogg, inläggen förutan. Den har blivit till ett  forum att kommunicera på. Jag upprepar att det var genom debatter där som LFL och jag träffades, vilket senare gav en förlovning och 4,5 års relation.
Denna är alltså nu över!
Från min sida är just det som LFL nu framhärdar en av de starkaste orsakerna till detta.
På nämnda blogg kräver LFL att främst en (ja, egentligen fyra)
av kommentatorerna ska blockas av innehavaren för att han själv ska fortsätta skriva där. Eftersom detta tydligen inte sker drar han sig.
Bloggen verkar för övrigt hålla på att sina ut, för allt fler kommentatorer har lämnat skutan.

Jag känner igen förfarandet. Hösten 2013 hade han och jag en del debatter dels på s-bloggar och dels på en annan kyrklig blogg.
För att få tyst på mig skrev och ringde han då (utan att berätta detta för mig) till några av mina partikamrater i KD. Vad hände? Ja, de tyckte ju inte att detta var deras sak! Vilket det ju inte heller var.
Och jag ville givetvis i det läget inte ha någon mer kontakt med honom.
Men viljan att tysta var densamma. Eller hur?
Lite DDR-stuk? Är det inte det?

Jag fick just ett mejl från LFL, där han förnekade att han hade begärt att BOD inte skulle få sina inlägg publicerade. Men det är väl flera än jag som har läst vad han har skrivit på bloggen!?

Inga kommentarer: