lördag 18 juli 2015

Är de självplågare?

Vissa människor förstår jag mig inte alls på.

En skrev oändliga haranger på en s-blogg och blogginnehavaren var uppenbart trött och irriterad på hen. Men kommentatorn hade en massa förklaringar som att han hade vunnit debatten och därför var innehavaren irriterad på honom. Sanningen var så klart det som alla såg nämligen att innehavaren var dödstrött på honom och hans haranger!

En annan kommentator utsätter sig ständigt för spott och spe från andra kommentatorer. Inte för att jag anser att man ska fly fältet för att någon tycker att man ska göra det, men finns det inga gränser för hur många spottblaskor man tar emot?

Detta är inget skämt! Det är kränkande. Sådant kan man inte bekämpa genom att tala om hur illa man blir behandlad, för det är ju just detta de vill. De vill behandla en illa!

Lite värdighet bör man kanske visa, lite självbevarelsdrift, om inte annat så är det ju pinsamt för dem som ser hur illa man låter sig behandlas.
I vissa fall är det viktigt att man bemöter vissa åsikter, men det kan ju inte bli så att man själv dryper av spottblaskor. Då är det nog inte värt besväret.
Såvida man inte är en självplågare!? Det är man kanske.


Inga kommentarer: