tisdag 17 december 2013

Vilken lära står Svenska kyrkans biskopar för?

Det har varit många frågetecken kring valet av den nya ärkebiskopen. Det borde kanske ha varit ännu flera om den som sitter nu! Tycker jag.
Men i allt detta har då åtminstone biskop Åke Bonnier gått ut och hållit räfst och rättarting med de motsträviga och kallat dem för trospoliser, vilket väckt stor kritik- så klart!

Numera härjar alltså en anhängare till ACIM, någon lära som jag inte känner till, på hans blogg. Det får den göra. Däremot är jag tydligen censurerad idag. Jag är kanske inte kristen nog för Åke Bonnier? Eller inte irrlärig nog.
Det är mycket som har skrivits på den bloggen alltifrån ett konstigt surrande om polyamorösa förhållanden till annat.

Vore det inte på sin plats att vissa biskopar steg ut från sin vanliga, trånga miljö, bort från sina nedärvda roller och gick ut i den verklighet som vi andra lever i ett tag för att få lite perspektiv på livet på ett sätt som man garanterat inte kan få i deras skyddade verkstäder.

Då hade de kanske också insett att toleransen har en gräns! Och försökt att dra de rätta gränsdragningarna och inte låta hysterin och eventuella neuroser (vad ska man tro?) flöda alltför fritt på sina bloggar.
Och varför är han så rädd för kritik? Den kanske bara är toppen av ett isberg?

Inga kommentarer: