torsdag 5 december 2013

Kul att vara elak?

En del människor, de som tillhör Dagbloggens fan club, verkar tycka att det är otroligt roligt när människor är elaka.

Det är precis så mobbning i skolorna går till .
- Vi skojar bara! säger ofta mobbarna.

Det konstiga är naturligtvis inte att Dagbloggens innehavare äntligen har blivit anmäld till Domkapitlet, utan att blogginnehavaren inte har blivit anmäld mycket förr.
Tänk er scenariot att det hade varit en anställd i ett privat företag som hade hållit på att trakassera och kritisera den tillkommande chefen - för att nu bara ta det senaste exemplet- på det sätt som har skett. Eller som hade jagat en överordnad, som skedde med förre biskopen i Växjö stift. Det hade aldrig gått utan repressalier, förmodligen en uppsägning från jobbet. Men Svenska kyrkans präster är kanske inte så väl förankrade i verkligheten att de kan se den parallellen?

Vad säger andra medlemmar i Svenska kyrkan om det här?
Jag satt och pratade om ärkebiskopsvalet med en kvinna häromkvällen. Hon undrade hur det var möjligt för D.S. att få hålla på som han gör . Och hur "en sådan som han" kan kalla sig kristen. Det är ju i den stilen pratet går! Förstår man det i Domkapitlet i Växjö?

Nu tror jag inte att nuvarande biskopen i Växjö har modet att göra något åt missförhållandena. Om jag ska vara elak undrar jag (min mycket personliga åsikt) om inte den egenheten bidrog till det biskopsvalet. Prästerna i Växjö stift lär nog inte vilja ha någon med större pondus som ämbetsinnehavare på biskopsstolen.

Men det var väl synd att inte den präst, som av fan cluben sägs vara så populär, blev vald vid senaste biskopsvalet! Han var ju faktiskt med bland kandidaterna! Stödet är kanske inte så stort när det väl gäller!?

Inga kommentarer: