onsdag 25 december 2013

Julefrid eller julhelvete

Det har den senaste tiden kommit upp fler och fler artiklar i media och inlägg på sociala medier om julens avigsidor. När spriten går in går vettet ut. Vuxna har berättat om hur de som barn for illa när en eller båda av föräldrarna blev fulla och både kunde bli våldsamma och/eller helt enkelt somna från julfirandet.

För mig är det mycket främmande med alkohol i samband med julen . Det förekom inte i mitt föräldrahem eller min släkt när jag växte upp, och detta var inte för att de var nykterister, utan det bara var så. Svagdricka och öl var dryckerna.
Inte heller hade vi någon alkohol vid julmåltiderna när jag var gift, och inte har jag haft det senare heller.

Å andra sidan så är ju trakasserier och misshandel inte enbart kopplade till alkoholmissbruk. Det finns ju människor som kan vara hur otrevliga och våldsamma som helst helt utan alkohol. Sådana, ska man naturligtvis koppla bort från sitt liv, om detta är möjligt.


Idag vilar jag. Igår var jag i Skåne och firade en trevlig julafton först med sonen och sonhustrun och senare med min bror och hans familj. Men jag vill numera helst-när det är möjligt- sova i egen säng! Så det blev ca 32 mils körning, men i bra väglag, även om jag inte gillar att köra i mörker.
God fortsättning på julen!

 
 
Han gillar tomtefilten!
 
 



Inga kommentarer: