söndag 25 november 2018

Väljarna styr till sist

Liberalerna håller möte. Jag var, som tidigare medlem i dåvarande FP,  med om ett möte med L, som jag aldrig glömmer. En duktig lokalpolitiker ströks från alla listor för att hon i en radiointervju hade sagt att hon kunde tänka sig att samarbeta med SD i frågor som var bra för kommunen. Det blev ett hallå utan like, och hon fick så småningom lämna partiet! Alltså var det ingen konkret fråga det gällde, utan bara ett scenario framöver, som man såg framför sig.Det är många år sedan nu.
Men så är det ju nu också. Björklund förmodar att SD ska ställa krav, men kraven är inte specifika, utan han bara förmodar att någonting ska komma, som han inte kan ställa upp på.
Det finns saker i kulturpolitiken som jag ställer mig mycket frågande inför när det gäller SD. Detta har märkts lokalt på många håll.Men jag tror att människor är konfunderade över detta gråa töcken av något som ska komma som de inte vet vad det är.
Det finns väl ingen möjlighet för SD att vinna gehör i riksdagen för beslut som de andra ställer sig emot! De är väl inte i majoritet.

Inte än, men man kan nog befara att de kommer att öka med det förhållningssätt som L och C har till dem. Är det detta som eftersträvas?
För till sist blir det ju ändå väljarna som väljer vilka partier som ska ha inflytande över landets politik. Där kommer nog inte L att stå starkt. Men de kommer att ha stor skuld i om det parti de motarbetar ökar. De flesta  väljare gillar nämligen inte deras beröringsskräck.
Och vilka i Alliansen gillar att man förstör alla möjligheter till en borgerlig regering både nu och framöver? Så lite verkar alltså Alliansen ha varit värd!

Inga kommentarer: