torsdag 22 november 2018

En löjlig sondering

Annie Lööf tyckte alltså inte ens att det var lönt att begära förlängd tid för en sondering för en regering. Men om hon hade lyssnat och respekterat vad andra sade redan från början, hade hon inte behövt fördröja regeringsbildningen med att slösa bort en vecka i ett omöjligt arbete. Helt klart har hon, som alla säger, målat in sig i ett hörn som hon inte kommer ur.
Men det blir troligen, som många av oss har trott hela tiden, en regering med S,MP,C och L. Är det inte detta de två så kallat liberala partierna egentligen räknat med från början? Nog verkar det som om deras Alliansspel just var ett spel.
Undrar vilka ministerposter som väntar Annie Lööf och Jan Björklund i en S-regering? Och då slipper ju Jan Björklund  ha ljugit för sina barn, som han har dragit in i regeringsfrågan genom att öppet tala om för svenska folket att han lovat barnen att han inte ska ta stöd av SD!
Nej, vi lär nog inte slippa Stefan Löfven. Det kommer de borgerliga Allianskollegerna att se till!
Och vad tänkte sig Annie Lööf med MP? Det hade väl inte blivit någon majoritet av den konstellationen.
Nej, de så kallat liberala partierna ska nog tänka på att inte ha partiledare som envist driver en fråga som omöjliggör allt politiskt arbete. För det politiska arbetet i Sverige handlar faktiskt inte i huvudsak om SD. Hur har de kunnat få några väljare att tro detta?

Inga kommentarer: