måndag 19 november 2018

De har nog fel yrken!

Vad är en lämplig utbildning för en politiker? Jag funderar på detta. Självklart är en militär och en jurist inte några personer som i sin yrkesutövning har fått kompromissa och samarbeta. 
Nu har väl visserligen Annie Lööf knappast hunnit utöva sitt yrke efter sin examen, men hon har väl lärt sig under sin utbildning.

Nej, det borde nog vara humanister och beteendevetare som innehade partiledarposter så att de kunde se nyanser och ha insikter om människors beteenden. 
Som militär ser man nog alltför lätt fiender och även en jurist måste ju ha en sorts svart-vitt tänkande i rätt och fel.

3 kommentarer:

LFL sa...

Tror du att riksdagen är en psykakut, där ovilja att ställa sig under ett auktoritärt och extremt toppstyrt partis kommando ska botas av beteendevetare? Ligger inte tongivande företrädare för den professionen bakom våldseskaleringen i det svenska samhället, då deras linje är att det är så synd om våldsverkarna, så att samhället måste kröka rygg inför dem?


Det är typiskt för auktoritära regimer, att de sätter diagnoser på politiska motståndare. Jag tvivlar inte ett dugg på att både Lööf och Björklund hade varit tvångsintagna på mentalsjukhus, om de bott i DDR och vägrat samarbeta med ett visst parti. Om det öht finns en utbildning för blivande politiker så är det statskunskap och viss juridik, och inte flumpedagogik. Land ska med lag byggas.

nya tant lila sa...

????

LFL sa...

Annie Lööf gav ett väldigt sakligt och strukturerat intryck under presskonferensen idag, och det framgick ganska tydligt fastän hon inte nämnde partiernas namn, vilka två partier som blockerar den blocköverskridande lösning, som är nödvändig för att Sverige ska få en regering. Hon sa tydligt att de två partierna inte tolererar någon annan statsminister än "sig själv".

Om någon behöver beteendevetenskaplig behandling, så är det de två herrarna och inte hon.