söndag 11 november 2018

Allvarliga personliga handikapp

Alla personlighetsdrag som vi människor bär på blir inte tydliga i alla situationer. Det kan vara så att först i en pressad situation visar sig karaktärsdrag som gör oss direkt olämpliga för den uppgift vi har eller ska komma att ha.
Är det inte något sådant vi ser just nu i regeringsspelet? På mig verkar inte Annie Lööfs och Jan Björklunds hållningar normala. Det kan ju inte vara normalt att gå fram med ett politiskt program, och när man är nära att komma till makten, då ska man backa för att ett annat parti utanför Alliansen kan rösta på detsamma. Envisheten och omedgörligheten i det här läget gör naturligtvis dessa båda partiledare direkt olämpliga som partiledare. Man får nog en känsla av att vad de driver är sin egen framtida (minister)post. Jag bara väntar på att de helt vänder och går över till det röd/gröna blocket.
Det kan verka som att Annie Lööf får fler röster just nu, men när konsekvenserna blir tydliga kommer nog den stjärnan att störtdyka! För politik är något mycket större än hur man förhåller sig till SD!

Inga kommentarer: