torsdag 5 juli 2018

Inte lida i tysthet

En sak lärde Me too-rörelsen mig, och det är att vi kvinnor faktiskt inte ska tiga.
Vi, speciellt vi som är äldre, har många generationers kvinnosyn  hos män att fightas mot. I många mäns ögon är och förblir kvinnor en andra klassens varelser, som man kan håna och kränka när man vill visa på detta.
Givetvis ljuger jag inte! Om jag hade mått bra i relationen, hade jag väl inte velat ha slut på den! Och inte heller känt mig så trött och sliten som jag gör.
Nu har våldet mot äldre kvinnor börjat lyftas fram, men det är nog inte så ofta handgripligheter, utan just verbala nedvärderingar och psykningar.
Man ska naturligtvis gå mycket tidigare!
Att vänta i åtta år, även om det har varit en hel del pauser, är ju absurt. Men till slut såg jag ingen som helst möjlighet till förändring. Det handlade ju inte bara om mig själv, utan om det jag står för, och den jag är. Och jag är en person med tre akademiska examina, inklusive lärarhögskolan, plus journalistkurs på Poppius och en massa annan utbildning, däribland till reseledare och guide.

Detta kan jag ju inte ändra på. Men borde inte detta vara till min fördel i stället för något som ska kastas mig i ansiktet i tid och otid, som idag på exets blogg? Läs tramset nedan!

 Men hon har ju gått på journaistskola och lärt sig precis hur mycket man kan ljuga om andra utan att döma för förtal. Inget namn n'ämns, men alla som känner till vår relation, vet ju vem som åsyftas.

Inga kommentarer: