onsdag 16 december 2015

Vad är det för konstigt med registreringar?

Tiggande EU-migranter har registrerats av polisen, och detta har väckt stora protester. Jag måste vara väldigt dum, men jag förstår inte hur man överhuvudtaget kan tycka att en registrering i det här samhället är konstig, när så gott som ALLT som vi gör och allt som vi köper noteras. Till och med varorna vi köper på ICA blir  registrerade. Vi får ju speciell rabatt på dem vi köper mest av. Vi finns i otaliga register, offentliga och icke-offentliga, och vi är så vana vid det att vi inte ens tänker på det. På nätet ligger du som en öppen bok, och folk kan ibland se massor om dig, till och med bilder på det hus du bor i, vem du bor tillsammans med och ditt födelsedatum.
Om nu polisen har gjort en sorts register för att kolla upp om det förekommer något olagligt bland vissa EU-migranter, borde väl detta bara vara en fördel för de lagliga. Varför protestera mot detta? Får inte polisen sköta sitt jobb? 
Utan tvekan är det säkert så att EU-migranterna är de som är MINST registrerade i det här samhället, eftersom de inte lever i samhället på det sätt att deras liv blir kartlagda och registrerade.

Det kom också protester för en tid sedan för att kvinnor, som hade anmält misshandel, fanns i ett register. Vad var det för fel på det då? Var inte detta tvärtom bra om något allvarligt hände dem senare? Då kunde man ju gå tillbaka och se om händelsen hade haft en förhistoria och kanske till och med hitta den skyldige.
Vissa saker förstår jag inte i det här samhället!

Inga kommentarer: