fredag 4 december 2015

Trevligt folk och andra

Igår var jag på julbord på en av mina favoritrestauranger, Brunnsparkens restaurang. Jag äter där ibland privat och har varit där många gånger med grupper och i politiska sammanhang.
Det var Lärarförbundet som bjöd sina pensionerade medlemmar, som fortfarande är medlemmar. Själv bytte jag fackförbund de sista åren av min lärartjänst, då jag tyckte att LF tog bättre hand om sina medlemmar. Men LR tog väl hand om sina förtroendevalda, jag var sådan också en gång.
Det är bara få av mina gamla kolleger som är kvar i LF. De flesta på högstadiet hör till LR. Men det finns annat trevligt folk som jag har träffat i samarbetet med andra skolor.
Trevlig sammankomst och god mat.
Bilden på huset är från 2013.

Jag tänker på hur viktigt det är att människor är artiga och trevliga mot varandra. Med åren har jag blivit mycket mindre benägen att acceptera överlägsna skitstövlar. Detta betyder förvisso också att jag får lämna en del sammanhang. Och det underliga är att det ofta är just de sammanhang som borde står för något helt annat som är de värsta. Drar de kanske till sig människor med en narcissistisk läggning? Man måste ju undra.






Inga kommentarer: