onsdag 30 december 2015

En försvunnen reinkarnationstro?

Har det i den tidiga kristendomen funnits en reinkarnationstro? Finns det belägg för detta i Bibeln? En del säger att dessa belägg finns och plockar fram bibelcitat som visar på detta. En del säger att den tidiga judendomen hade en tro på reinkarnation. Och så finns det de som säger att Origines, den kände kyrkfadern, skrev om reinkarnation. Men hans skrifter lär vara brända. På en lokal synod i Konstantinopel 543 bannlystes denna hans tro, enligt uppgift, tio år före kyrkomötet.

Jag skriver som jag alltid gör. OM vi reinkarnerar- vilket jag inte hoppas- har det ingen betydelse att vi inte ska tro på detta med "rätt" kristen tro, för då reinkarnerar vi i alla fall.

I många år har jag på ett märkligt sätt burit på en konstig insikt att något mycket väsentligt har gått förlorat i kristendomen på vägen och att detta bör återfinnas. Ibland har jag trott att detta är tron på reinkarnationen. Därför ser jag det som rätt så spännande när någon inom kyrkan skriver om denna tro nu.

2 kommentarer:

kyrksyster sa...

Jag tänker att om vi levt förut borde vi komma ihåg det. Annars är det väl ingen poäng.

Men jag tycker det är bra det där att vi återföds, om vi nu gör det, oavsett vad vi tror. För så är det ju med Guds existens också. Han är inte beroende av vår tro Vi kan förneka hur mycket som helst. Han finns i alla fall. Och om det finns en sanning så finns den ju oavsett om vi godkänner den eller ej.

nya tant lila sa...

Ja, precis!