torsdag 20 september 2018

Jonas Sjöstedt har satt på sig helgonglorian!

Det kanske är för att det är människor utan kristen tro som de anser att de kan stämpla sig själva som goda och andra som onda.
Ingen verkar reagera när Jonas Sjöstedt,kommunisten,säger att man måste lansera än annan kandidat till 2:e vice talmansposten än från det parti som har rätt till denna. Motiveringen är att personen ifråga har sagt att inte  judar och samer är svenskar. Jaha, men om det hade varit att någon var amerikan eller tysk i stället  hur hade det varit? Hade det också varit diskriminerande? Är det inte så att Jonas Sjöstedt egentligen tycker att detta att vara jude  och same inte är riktigt så "fint" som att vara svensk? Annars var det väl inget konstigt med uttalandet. Man kan ju faktiskt- så såg jag det- se det som om det var ett konstaterande av att vi, enligt lag, har nationella minoriteter i landet.

Jag vet inte mer om Björn Söder än vad jag har sett på TV, men inte går man an mot andra i riksdagen på det sättet. Och hur kan Jonas Sjöstedt, från ett parti med ett så diskutabelt förflutet, sätta sig på sina höga hästar och bara ha mage att lägga fram ett annat förslag, han som säger sig stå för demokrati och människors lika värde.
Är det ett exempel på demokrati att frångå principen om vem som ska ha 2:e vice talmansposten?
Demokrati, Jonas Sjöstedt, betyder FOLKSTYRE, det är väljarnas val som gäller och inte ditt och dina partikamraters tyckande!

Kan vi inte få ett slut på sandlådementaliteten och hönsgården?
Detta är inte värdigt en riksdag! Inte ens en sandlåda!

2 kommentarer:

LFL sa...

Det finns ingen regel som säger att tredje största parti ska ha 2:a vice talmansposten. Det är tillåtet att välja samtliga talmän från samma parti, som inte ens behöver vara största parti. Vid val av talman gäller samma regler som för andra beslut av riksdagen.

Alliansen har nu nominerat KU:s hittillsvarande ordförande, Andreas Norlén (m), som s torde ha svårt att säga nej till. Jag gissar att han kommer att bli vald av en bred majoritet bestående av alliansen + s, och det faller sig då naturligt att sossarnas motkandidat blir vice talman och att någon annan från alliansen (mest troligt någon från c) blir 2:a vice talman. V kan möjligen få 3:e vice talmansposten, men det är ganska osäkert.

nya tant lila sa...



Det finns praxis. Vi får se vad det blir.