måndag 10 september 2018

Björklunds söner?

Ibland hör man konstiga saker på SVT. Detta skedde nu på förmiddagen när en reporter sade att Jan Björklund hade lovat sina söner att inte ha med SD att göra!!!
Vad har Björklunds söner med Sveriges regering att göra?

Jag litar inte en sekund på C och L när det gäller regeringen. De verkar i likhet med Löfven ha som främsta mål att utestänga SD. Kan man bilda regering på detta?

Det är bara att hoppas att partiledarna för M och KD är kloka människor. Ni har lovat oss att Löfven inte ska fortsätta som statsminister.
Om ni inte uppfyller det vallöftet, tror jag, att ni kommer att tappa väljarnas förtroende!

1 kommentar:

LFL sa...

Regeringen "Löfvén 1" kan mycket väl komma att efterträdas av regeringen "Löfvén 2".Inget hindrar att Ulf Kristersson blir statsminister i regeringen "Löfvén 2". Frågan är ju inte vilket parti som tillsätter posten som statsminister, utan vilket parti som tillsätter flest ministrar. Enligt valnattens sammanräkning fick S + M tillsammans 48,2.

Få se nu vilket resultatet blir när utlandsrösterna har räknats. De brukar ge M något bättre resultat än valnatten. Om S + M ökar till sammanlagt 49.4 får en ev. S + M -regering egen majoritet i riksdagen. De röster, som gick till partier utanför riksdagen måste ju räknas bort vid mandatfördelningen. Uppnår inte S och M tillsammans 49,4 %, måste de ta med ett tredje parti i regeringen, för att denna ska få majoritet i riksdagen.

Det kommer i så fall att bli en stark regering med tillräckligt övertag i mandat för att få igenom sina förslag i riksdagen. Det blir en regering med samsyn i många för LO-medlemmarna viktiga frågor, men det förutsätter givetvis att partiledningen vågar köra över skränfockarna i vänsterflygeln. Birgitta Olsson-liberalerna är väl redan ute?

Sverige behöver en regering, som inte är en SD-lekstuga, utan står på egna ben. Vad SD-väljarna vill behöver man inte fråga smygnassarna i SD-toppen om. Det vet opinions-instituten. I en parlamentarisk demokrati bildar man majoriteter, och en majoritet kan bestå av flera minoriteter tillsammans. En minoritet, som inte ingår i majoriteten, går i opposition.

Det har hela borgerligheten fått göra under flera mandatperioder i det förgångna. Även S har emellanåt gått i opposition.