fredag 28 september 2018

Det handlar om respekt och demokrati

Ingen kan sväva i tvivelsmål om att åsiktskorridoren i Sverige har blivit trång och att den dikteras från vänsterhåll.
Det handlar inte om att gilla SD utan om att grunden i en demokrati är att människor ska respekteras. Detta gäller även väljare. Att mobba ut ett partis medlemmar och sätta naziststämplar på både dem och deras väljare är helt oanständigt. Här kan man tala om oanständighet.
2007 kom SD in i fullmäktige i Kalmar. Jag var då aktiv i dåvarande FP. De andra partierna beslöt sig  för att frysa ut dem och behandla dem som luft. Jag skrev en insändare om demokrati och påtalade att detta var emot hur en demokrati fungerar. Så har jag hela tiden försvarat vårt demokratiska system. 
Det som pågår just nu är ett mycket fult spel. Statsvetare har idag uttalat sig och menar att mobbningen nu är så tydlig, först i att man inte fick några ordförandeposter i utskotten, så i talmansposten och nu i samband med regeringsbildningen. Det sägs att svenska folket inte gillar mobbning och att SD får flera sympatisörer genom detta. Jag håller med. I likhet med min partiledare EBT säger jag att är man säker i sin egen uppfattning behöver man inte ha beröringsskräck. I en demokrati samtalar man. Men fryser inte ut! Vad skulle Jan Björklund säga om man fick göra så i skolorna. Skulle det ha uppmuntrats?

Inga kommentarer: