lördag 30 juni 2018

Som otrohet i ett äktenskap

På mig verkar spelet i Alliansen (om den finns) mycket likt hur det är när någon är förälskad i någon annan utanför äktenskapet och vill lämna äktenskapet.
Nog blir det tydligare och tydligare att Annie Lööf och Jan Björklund är mera intresserade av att dra till vänster mot S än att vara lojala med överenskommelser inom Alliansen.
Och KD nämns mer och mer sällan i sammanhangen. Är vi redan uträknade?
Men inte kan vi (vill vi?) ha en regering med S, C och L? Eller?

Borgerliga väljare bör nog se upp! En röst på C och L tenderar att bli en röst på fortsatt sossestyre.
Jag är lite nyfiken på vad moderata, lokala politiker säger om att samarbeta med SD. Det är säkert inte så impopulärt överallt.
Det är ju ganska märkligt att man inte vill se överensstämmelser i vad man tycker inom olika partier. För mig är det självklart att de borgerliga partierna är M, KD och SD. Faktiskt.

Liberalerna har för länge sedan slutat vara liberala och tycks inte veta hur liberala beslut bör vara. De stoltserar med konstiga saker som exempelvis tvångsfördelning av föräldraledigheten. Inte heller är väl intoleransen mot andras åsikter något som är liberalt.

Annie Lööf verkar mera vara intresserad av att skaffa sig själv en position, tycker jag, och försöka komma åt regeringsmakten oavsett om det blir med S eller M. 
Ja, nog är svensk politik spännande för närvarande! Eller hur?

Inga kommentarer: