söndag 17 juni 2018

Skrämmande okunskap hos politikerna

1975 togs en lag i Sverige som gjorde landet mångkulturellt. Detta betyder att olika kulturer ska kunna finnas sida vid sida.
Det här verkar  flera av våra folkvalda inte ha en susning om. De pratar sig varma om invandrares assimilering och om att bli försvenskade.

Jag vet inte om jag är dum, men om jag bodde i ett arabiskt land är jag inte säker på att jag frivilligt skulle låta mig assimileras. Jag skulle troligen vilja behålla hela eller åtminstone stora delar, av min svenska kultur.

Nu söker man på olika sätt inom åtminstone kvällspressen  skita ner SD. Senast har Björn Söder bemött Annie Lööf, där han menar att judar och samer är minoritetsfolk i Sverige. Detta har väckt en storm mot uttalandet. Men varför är detta så anmärkningsvärt? Är det inte tvärtom så att de som enligt lag har minoritetsställning, skyddad av lagen, har rätt att vara stolta över sitt ursprung?

Men Annie Lööf och Alice Bah Kunke kanske anser att bara genuin svenskhet är av något värde och att det är förnedrande att bli kallad något annat än att man är svensk?
Konstigt sätt att vara icke-rasist på. Att förneka de godkända minoriteterna i landet.

Jag känner inte Björn Söder och känner inte till hans värderingar i grunden, men detta uttalande, som folk nu är så förskräckta över, kan jag inte alls se som något anmärkningsvärt.
Kritiken verkar snarare vara ett sätt att hitta något man vill göra anmärkningar på.


Inga kommentarer: