fredag 17 juni 2016

Är Busch-Thor en ny Juholt?

Hoppsan, tänkte jag, när jag läste Ebba Busch Thors svar i Världen idag angående hennes avsikt att delta i årets Pridetåg.
Detta var inte förankrat i riksdagsgruppen och inte heller i partistyrelsen. Oj, då!
Måste man inte förankra ett så kontroversiellt beslut? Kan man som partiledare spela en solostämma?
Det  verkar nästan ha kommit in en Juholt hos Kristdemokraterna.

Jag har i många år debatterat för homosexuellas rättigheter, och det har hänt mycket på den fronten de senaste tjugo åren.

Men RFSL och de grupper som driver Pride driver mycket mera långtgående frågor, frågor som ligger mycket fjärran från en värdekonservativ familjepolitik.
Vet Ebba B.Th. vad hon demonstrerar för?
I så fall borde hon kanske byta parti, tycker jag. I vart fall borde hon inte vara partiledare.

Gränslös sexualitet har absolut inte ett endaste dugg med människors lika värde att göra!

1 kommentar:

LFL sa...

EBTh förstår inte att som partiledare representerar man sitt parti, i både ord och handling. Hon förstår inte heller att man inte kan bryta ut en del, och bara stödja den delen.

Genom att ställa sig bakom paroller som "Alla ska ha rätt att älska vem de vill" och "All kärlek är bra kärlek", för att nu inte tala om ett swingerskultur och gruppsex och sexualtekniker som många värjer sig mot. EBT har därmed ställt sig bakom Stockholms tingsrätts dom i det senaste gruppsexmålet.

Hörde debatten mellan Rosanna Dinamarca och advokatsamfundets ordförande, där RD vände sig mot tingsrättens motivering till den friande domen, att "det var gruppsex på hela båten". Nu är det ju så att RD:s eget parti, V, stödjer pride. Och visst är det så att hennes eget förslag om något slags avtal mellan parterna att ha sex, är orealistiskt. Avtal hör hemma i affärslivet...

Stockholms tingsrätts dom, som ingalunda är unik, går ut på att den, som har ställt upp på "normalt" sex med en partner (eller inte har sagt tydligt Nej), därmed har ställt upp på sex i alla former med hur många partnerns som helst. Rättsväsendet har därmed anpassat sig till vad dom uppfattar som allmänt accepterat i dagens Sverige.

För RD är saken enkel: Kan mannen visa upp ett avtal, så har han köpt sex och ska dömas för det. Kan han det inte, ska han dömas för våldtäkt. Men vad säger EBTh genom sitt pride-deltagande - att alla kvinnor är antingen msdonnor eller horor, som ställer upp på vad som helst, och att det inte finns något däremellan?

KD har nu gått från den ena extrempositionen till den andra. Från "Allt sex utanför det heterosexuella äktenskapet är fel" till "All kärlek är bra kärlek".-