lördag 1 juni 2013

Hur är det med hälsokoll på importerad arbetskraft på restauranger?

Det är mycket noga med ens hälsa och med hygienen när man ska jobba på restaurang. Till och med på utbildningar gjordes, i vart fall förr, kontroller så att eleverna inte hade någon sjukdom när de skulle hantera mat.
Nu undrar jag hur det är med den kollen på människor som importeras från länder utanför EU för att jobba på restauranger här i landet.
Med fasa såg och hörde jag en man som var intervjuad på TV. Så jobbade han i städet, så diskade han, så var han i mathanteringen. Och under inspelningen tog han förpackningar och fingrade på dem på insidan, något han absolut inte borde göra.

Det finns nog mera än risk för att dessa människor tar jobb när de kommer hit. Man kan misstänka att det finns stora brister i hälsokontrollen och i medvetenheten om hygien.
Och hur är det med bärplockare och räkskalare?
Det är kanske inte så konstigt att det sprids en massa konstig smitta i olika livsmedel!

Inga kommentarer: