måndag 9 mars 2020

Inte fint

När man talar om Melodifestivalen förstår man att det hos en del människor inte anses "fint" att gilla eller - ännu värre- se denna.
Jag ser den, men upplever den, liksom många andra program. som skrikig. Varför måste folk skrika när de har roligt?

Det är inte heller "fint" överallt att gilla falukorv, och denna hör till mina favoriträtter. Speciellt korv stroganoff eller ugnsstekt falukorv med lök, tomat och ost.

När jag var student i Lund på 1960- talet var det inte fint att titta på TV. Min exman, som jag träffade där, och jag köpte trots detta en TV ihop. Det var vår första gemensamma ägodel. Nej, som student skulle man läsa DN, helst hela dagen, när man inte var på föreläsningar. Många var inte ens det, för på den  tiden kunde man lätt vara evig student, som läste ibland, arbetade lite ibland och reste ibland. Tills en dag CSN gick in med storsläggan och avhyste alla som inte hade studiemedel från studentbostäderna. I mitt boende, som var ett av de äldre i Lund, fick många flytta, men inte jag och exmaken Vi flyttade i stället till en gemensam studentlägenhet på Västgöta nation, dit han hörde, men då fick vi gifta oss, för där fick man endast bo om man var gift.
Numera läser jag inte DN utan SvD!

Inga kommentarer: