söndag 9 juni 2019

Hon sprider rädsla och politikerförakt

Hur kan man tycka att de stämningar av undergång och rädsla som Greta Thunberg åstadkommer är något positivt? Är det sådant unga människor behöver? Ska man få dem att tro att deras skola snart ska försvinna för att jorden kommer att gå under snart och sätta en sådan skräck i dem att de struntar i skolarbetet och ränner ut och viftar med plakat?

Greta Thunberg är nog mera rädd än hon är modig! Fixeringen vid klimatet kan man kanske till och med tolka som tvångsmässig.

Och nu tycker hon att folk inte heller ska arbeta, utan alla ska ut och vifta med plakat.

Jag fattar ingenting. Greta Thunberg är en kraft som pekar på allt det destruktiva som sker.
Hon kunde ju berätta VAD hon vill att de föraktade politikerna ska göra. Det har man inte hört något om. Bara vad de inte gör.

Finns det några konkreta resultat på vad hon och hennes rörelse har åstadkommit mer än en massa tyckande hit och dit?

Tänk på alla de människor som arbetar i det tysta för att förbättra villkoren för andra. De är värda vår uppskattning!
Världen är galen!

2 kommentarer:

Uno sa...

Visst förklarar hon exakt vad politikerna skall göra... helt enkelt vad de har lovat att göra genom att underteckna Parisavtalet från 2015. Med den nuvarande takten för faktiska åtgärder, så ligger de långt, långt efter tidsplanen för att hinna åtgärda vad de har lovat! Senare har ju dessutom forskarna kommit fram till att det behöver göras avsevärt mycket mera...

nya tant lila sa...

Gör hon? Jag har fortfarande inte förstått annat än att ingen ska flyga, alla ska cykla och ingen ska väl äta kött heller. Det är inte så utsläppsproblematiken löses. Folk måste ju kunna förflytta sig.
Det är en sak att säga att något ska göras, en annan sak att säga HUR, eller hur?