torsdag 13 juni 2019

Goddag yxskaft, Löfven!

Häromdagen reagerade de på en lokaltidning här för att jag hade skrivit till dem att Stefan Löfven var kemiskt fri från analysförmåga. Jag hoppas att de såg partiledardebatten idag!

Man vet ju faktiskt inte om man ska skratta eller gråta. Hur dum får en partiledare förefalla att vara - eller rent av vara?

När Jimmie Åkesson hade kritiserat regeringen och nämnt folkhemmet under Per Albin Hansson, kontrade Löfven med att Jimmie Åkesson inte skulle tala om folkhemmet, han som var i ett parti som inte tyckte att  samer och judar var svenskar! Suck! Suckade gjorde också Åkesson som dock tålmodigt försökte förklara att det sagda handlade om minoritetsgruppernas kulturella rättigheter. Detta begrep jag redan när Björn Söder sade det i riksdagen, men hos statsministern har polletten ännu inte trillat ner, trots ett oändligt antal förklaringar på uttalandet.

Och så blev det Ebba Busch Thors tur som grillades om  Lars Adaktussons abortröstningar under förra mandatperioden i EU!
Nu påstod statsministern igen att Lars Adaktusson inte hade ställt sig bakom kritiken mot nekandet av en abort efter en våldtäkt på en tioårig flicka. Och Ebba fick - också tålmodigt- försöka förklara för den trögtänkte att ställningstagandet handlade om ifall EU skulle uttala sig i frågan och alltså  frågan skulle hamna på EU-nivå.

Ack ja, ack ja! De har det inte lätt numera i S med sina partiledare som till och med kan hamna på  statsministerpost. De borde kanske tänka på den risken!

Ja, det är inte lätt att ha en statsminister som inte riktigt förstår saker, hur många gånger man än förklarar dem för honom!

1 kommentar:

Också en man sa...

Jag har skrivit ner följande, som EBT sa: "Vi fördömer våldtäkter på tioåriga flickor i Paraguay. Vi tycker att hon skulle haft möjlighet att göra abort om hon velat."

Det var bra sagt. Statsministern menar uppenbarligen att kvinnor, som har utsatts för våldtäkt, ska utsättas för tvångsaborter, tros att det kan upplevas som en andra våldtäkt av den berörda kvinnan. Löfvén kan inte ens ursäktas med att han är man. Han är väl läskunnig och hade väl kunnat läsa om graviditeter.

Det är inte alls naturligt att hata ett barn, som blivit till genom våldtäkt eller incest. Det är ju inte barnets fel hur det har blivit till. Utan det här att kvinnor ska hata sina barn så mycket att de vill döda barnen beror på den speciella "dödskultur" som vi har i Sverige.