torsdag 9 maj 2019

Kräv begåvningstest på statsministrar!

Socialdemokraterna är ett parti som jag har ägnat 28 år av mitt liv som aktiv medlem. Förr hade detta parti briljanta ledare, men sedan har det bara gått utför. Tage Erlander och Olof Palme var ju klart begåvade personer!
Göran Persson var väl hyfsad, men så kom den storvulne Juholt, som var så stor på hemmaplan i Oskarshamn, men som inte höll måttet alls på riksplanet.
Nu verkar det vara katastrof.
I senaste partiledardebatten frågade J. Åkesson vad Löfven tänkte göra mot SSU:are som skanderade mot sionismen. Och vad svarae den skärpte Löfven?
Jo, att Åkesson inte kunde ställa en sådan fråga med det partiets historia och som inte menade att judar och samer var svenskar! Goddag yxskaft!

Detta med judar och samer är intressant. En riksdagsman för SD sade att judar och samer inte var svenskar. För mig var det solklart att han åsyftade minoritetsgruppernas främsta identitet, men detta har vänts emot honom till att bli en kränkning av judar och samer.
Detta i sin tur visar ju att de som ser det som en kränkning menar att det finaste som finns är att vara svensk, och att det är en nedvärdering om man känner sig som jude eller same! Mycket märkligt! Men så långt sträcker sig tydligen inte vår statsministers förmåga att analysera!
Men å andra sidan är det ju skönt att de har slutat gaffla om järnrören.
Personligen har jag svårt att tro att SD har en farlig, dold agenda, men samtidigt ska man inte blunda för farorna i partiets program, för i likhet med andra nationalistiska partier är deras kultursyn en fara för ett fritt kulturliv, och man kan nog fundera över hur yttrandefriheten skulle bli om de fick stort inflytande.
Detta är farorna! Inte vad de säger om judar och samer eller om de ränner runt med järnrör.
Tänk om vi hade haft en statsminister skärpt nog att inse detta!
På mig har Löfven alltmer kommit att inta rollen av en pajas som ofta pratar strunt.

Inga kommentarer: