måndag 27 maj 2019

Försöken till smutskastning hjälpte inte

Den smutsiga valrörelsen är över. Snopna och besvikna är säkert de som ihärdigt försökte kasta skit på sina motståndare, för se det hjälpte inte! Både SD och KD gick framåt. Man får beundra Sara Skyttedal och Peter Lundgren som orkade vara med i slutet trots allt de hade fått över sig.
Peter Lundgren verkar vara en rak och reko karl, som gick till attack mot lilla sosselärarinnan (ja, jag tycker att hon i övrigt är urtypen för en prudentlig besserwisser småskolefröken) när denna hade hånat Sara Skyttedal för hennes bil och väska och krävde svar  om aborträtten. Varför skulle Sara stå till svars inför en sossekärring som inte verkade begripa att frågan inte är så enkel som att detta enbart är en kvinnas rätt till sin kropp?
Jag har hela tiden varit övertygad om att Lars Adaktussons ställningstagande inte handlade om att han tyckte att man skulle neka en tioåring abort. Det lär ju också ha handlat om vilka frågor som kan ligga på EU - nivå.
Likaså var vänsterpartisten Malin Björks förklaring till ersättningarna, som hon tog ut, för mig helt förståelig. Men journalisterna vinklade hit och dit, för de letade felaktigheter och moraliskt förfall hos de folkvalda.
Men trots att jag givetvis röstade på KD gillar jag några av de andra partiernas företrädare. Alice Bah Kuhnke verkar så godhjärtad. Nog strålar hela hennes person av någon sorts välvilja? Och Peter Lundgren gillar jag också, liksom vänsterpartisten Malin Björk. De verka vara rediga människor!

Vet ni hur det är när drevet går, och ditt namn finns på första sidan i tidningen och på löpet? Jag vet!

Inga kommentarer: