onsdag 22 maj 2019

De uthängda och utslängda

Förr var det inte så. Ja, det var inte heller vanligt för tjugo år sedan, då jag gick med fallskärm från en rektorstjänst på en (hög)kyrklig skola, fast lösningen kom mer och mer.  Men nu är det mycket vanligt att man försöker lösa problem genom att slänga ut folk, oftast chefer.
I Blekinge försöker den borgerliga minoritetsregeringen i Region Blekinge nu bli av med den nye sjukvårdsdirektören. Det finns kanske någon spekulant i form av någon kompis, kusin eller brylling, som man vill ha dit i stället, i vanlig ordning i det här länet? Här är det inte så noga med kompetens, det är viktigare med lojalitet mot dem som styr. Mot det tilltänkta beslutet protesterar oppositionen, SD och tre fackliga organisationer. Det ska bli spännande att se vad som händer.

SD sägs slänga ut sina EU- parlamentariker genom att via sms meddela att de inte får stå kvar på listan och inte längre är medlemmar i partiet. Skälet har inte riktigt framgått. Gick hon till media med bandinspelningen först? I så fall är ju petningen begriplig, om än tillvägagångssättet- om detta nu stämmer- är både respektlöst och märkligt. Man pratar väl först med varandra!

Men uppförandekoderna är konstiga på många håll. Inom Svenska kyrkan händer det att de allra mest gudfruktiga inte ens svarar en medmänniska.Sådant brukar betecknas som härskarteknik och utfrysning på andra håll. Och det väcker knappast förtroende och respekt.

Jag undrar hur man känner det när man blir uthängd i media, som en världsnyhet, för att man i fyllan och villan har tagit en partikamrat på bröstet/brösten. Kanske förståeligt att man inte framträder i debatter just efter detta. Men vem är det mest pinsamt för? Är det inte för media, som gör en stor sak av något som den drabbade struntar i?
En reporter skrev igår att man genom denna händelse kunde se att SD inte är som andra partier. Jaså? Är det inte just det som de är?

Jag påminner om Eskil Erlandsson, centerpartisten som nyligen fick lämna sina uppdrag efter sexuella trakasserier. Fast här var det visst låren och inte brösten som han hade tagit på!?

Och så ska vi väl inte glömma f..d finansministern som i fyllan knäppte upp gylfen på en fest för att visa vad han hade innanför brallorna!

Ja, de är nog lika goda kålsupare i olika partier! Men visst, nog är det bedrövligt det hela! Stillöst kan man säga.

Inga kommentarer: