lördag 4 augusti 2018

Kärlek utan sex och sex utan kärlek

Nog är det synd att ordet kärlek har kommit att missbrukas så mycket i vår tid. "Så mycket kärlek!" ropar folk i sammanhang där det nog bara rör sig om engagemang. Och detta kollektiva engagemang ser vi lite överallt. Vi ser det ibland vid massuppbåd vid dödsfall, där man häftigt sörjer människor man överhuvudtaget inte har känt, vi ser det vid hysteriska fotbollsmatcher och nu på sommaren på Allsång på Skansen. Men det kusliga är att den där så kallade kärleken precis lika gärna kan vändas i dess motsats, i förföljelse och hat. Idag har samtliga partiledare, utom SD:s då, så klart, varit överens med RFSL om att sverigedemokrater är homofober.
Ja, det finns många goda valarbetare för Sverigedemokraterna, för ingen tror väl att folk i allmänhet tycker som RFSL? Eller tror ni det? 
Man ska inte blanda ihop kärlek med sexuell lössläppthet eller dekadens, för dessa båda har inget med varandra att göra.
Man kan älska någon utan att ha sex med denne, ja, till och med utan att ha fysisk kontakt. Och man kan förvisso ha sex utan att älska. Därom vittnar ju inte minst många mäns förkärlek för prostitution.
Ingen kan hindra någon att känna kärlek. Detta kan ingen ta ifrån en. Vad som finns i ens inre tillhör bara en själv.

Jag tycker fortfarande att Pridefestivaler är osmakliga och delvis dekadenta. Ännu värre blir de när partiledarna tar också dessa som ett tillfälle till mobbning!



Inga kommentarer: