tisdag 15 maj 2018

Vilket elände att vara rektor!

Jag läste precis om att chefen på en dansk tidning förbjöd de anställda att bära shorts i värmen. Det förstår jag så väl!
När jag var rektor i O-hmn hade jag problem med de anställdas klädsel inom vården. Vi hade handikappkurser vilket innebar att personalen också skulle hjälpa eleverna i duschen till exempel. På sommaren fanns det kvinnliga anställda som hade shorts som var så korta att man såg rakt upp i baken på dem när de böjde sig ner, och linnen som var tajta och urringade. Så hände det att eleverna tafsade på dem när de kom nära.
Då krävde jag längre shorts och T-tröjor med kort ärm. Och så var jag så klart "en jävla kärring" (fick jag höra av dem som hört det) för några. 
Däremot var inte shorts som sådana förbjudna. Inte på de manliga lärarna heller. Fast en gång kom en lärare med tunna, slippriga shorts vilka han tänkte undervisa i på en kurs med äldre damer som var på skolan. Dem fick han byta. Inga problem. Han köpte mera stilfulla på lunchrasten och bytte om.

Men apropå detta så vara flera av oss lärare på en högstadieskola irriterade på vår rektor som gick i shorts i början av terminen på hösten. Det hände ju faktiskt också att det kom folk utifrån på besök!
Det är inte lätt med kläder!
Enklast är det på logerna. Där ska allt vara svart!

Inga kommentarer: