lördag 19 maj 2018

Vi når inte fram

KD ligger fortfarande under riksdagsspärren. Det är märkligt att ett parti med så bra politik inte når fram. Men det beror kanske mera på det sekulariserade samhället än på oss.

Socialdemokraternas förtroende sjunker. Det hade varit konstigt annars. Statsministern tycks se det som sin största uppgift att vara med i internationella sammanhang, i vilka han  ser mycket nöjd ut. Detta hade nog fungerat om det fanns en vice statsminister som skötte landet på hemmaplan, men någon sådan ser vi inte till. Man får nog gärna känslan av, att medan en flinande statsminister ränner runt och skakar hand med allehanda internationella höjdare, så är det kaos på hemmaplan med tåg som står stilla, flyg som läggs ner och en kriminalitet som man ännu inte kommit tillrätta med. Detta skapar inget förtroende.
SD:s väljarsiffror höjs. Jo, de går rakryggat fram och viker eller svajar inte så mycket. Då blir det så. Vad det sedan blev om de fick makt, kan man nog inte säkert veta.

För övrigt är det intressant hur regeringen nu talar om flygets betydelse när Norrland i vissa delar blir utan ett sådant ett tag. Kan inte MP skicka upp elcyklar dit i stället?

2 kommentarer:

LFL sa...

Visst har vi en vice statsminister. Hon heter Isabella Lövin, och är miljöpartist, och är även minister för internationellt utvecklingssamarbete samt klimatminister. Så då kunde ju statsministern hållit sig hemma och tagit ansvar för Sverige och låtit vice statsministern, som ju ändå är knuten till utrikesdepartementet där hon är något slags vice departementschef, sköta utrikesrepresentationen.

Men Lövin verkar ju vara mest upptagen med att hota med regeringskris, om inte Mp får som de vill. Så det är väl klart att statsministern inte vågar släppa henne utanför landets gränser....

nya tant lila sa...

Jo, jag vet så klart att Isabella Lövin är vice statsminister, men när ser man henne fungera i den rollen medan statsministern är utomlands.