lördag 6 januari 2018

Hade kunnat bemöta

Naturligtvis hade jag kunnat bemöta osakligheterna i några bloggkommentarer. Men jag ids inte.
Samma missuppfattningar om vad politiker beslutar om i verksamheten hittade jag bland mina kolleger på högstadiet när jag arbetade där de sista åtta åren före min pensionering. Det är ganska så meningslöst att försöka rätta till människors vantolkningar och vanföreställningar, även om man kanske kunde önska att folk visste vad de talade eller skrev om.

Idag är jag uppfylld av känslan av att ha kommit hem när jag efter lång tid  återvände till kyrkan. Det känns som om jag har varit ute på djupt vatten och varit nära att drunkna, men så hittade jag land, simmade dit och räddades.


3 kommentarer:

LFL sa...

Hur många gånger ska jag behöva upprepa, att det jag talar om, hur Svenska kyrkan styrs idag, handlar om en annan tid, en annan plats och en helt annan nivå, än den du har erfarenhet av?

"Samma missuppfattningar om vad politiker beslutar om i verksamheten hittade jag bland mina kolleger på högstadiet..."

Är du säker på att det är samma missuppfattningar? Nåja, det som var missuppfattningar då, stämmer kanske bättre med verkligheten idag, åtminstone på den högsta nivån. Stora förändringar har ju skett, inte minst skilsmässan från staten.

nya tant lila sa...

??? Jag avgick från kyrkofullmäktige i december 2016! Även om jag inte varit på många sammanträden så har jag dock läst handlingarna!

Det är nog jag och inte LFL som av erfarenhet vet hur Svenska kyrkan styrs
och vilka frågor som ligger på vilken nivå och vilka frågor som är politikernas och vilka som är prästernas beslut.

Men precis som lärarna trodde om skolpolitikerna så är det inte så att kyrkopolitiker detaljstyr gudstjänsterna/mässorna.
Men kanske ska man har varit förtroendevald själv för att veta hur saker fungerar inifrån så att säga.Jag som själv satt i gymnasienämnden fick ofta tala om för mina kolleger att vissa saker inte låg på politikernas bord utan på rektorns. Så det var meningslöst att skylla på politikerna.

nya tant lila sa...

Notera gärna machostilen "Hur många gånger ska jag behöva upprepa, att det jag talar om (---)

Obs! för övrigt, man har inte längre kommatecken före ordet "att"!