onsdag 10 januari 2018

Var går gränsen?

Ännu är jag inte riktigt hemma i min nya bil. Jag försöker därför parkera så att jag inte ska riskera att köra på någon om jag backar i stället för att köra framåt. Den nya bilen är automatväxlad och  framåt ligger motsatt mot hur det var på den gamla bilen.
Idag skulle jag på grötfest, och jag lovar att om en polis hade sett parkeringarna på gården utanför lokalen, hade han, liksom jag, garanterat undrat när det är dags att sluta köra bil! Själv ställde jag mig i kanten av ett fält och snart kom en tant och ställde sig bakom mig så att en del av hennes bil stod i vägen för min. Det fanns ingen chans att komma förbi utan att köra på henne. Jag sade till henne. Då skulle hon ställa sig på fältet (där det dessutom fanns ett dike) bara några decimeter från min bil, så jag hade ingen chans att komma in genom dörren till förarsätet.
Efter en del grälande gav sig tanten iväg och ställde sig antagligen bakom huset, för hon fanns senare i lokalen. Men, hon verkade helt klart köroduglig.
Nog borde körförmågan testas av när man blir äldre! Själv tog jag körkort 1963, och sedan dess har jag ju kört utan förnyat körprov. Men jag kör mycket. Den här tanten körde garanterat inte ofta.

Inga kommentarer: