fredag 12 januari 2018

Kampen mot blodsockret

I februari förra året fick jag av min husläkare veta att jag hade diabetes. Eftersom jag inte gillar att ta mer än absolut nödvändiga mediciner nekade jag sådana, men började äta på ett annorlunda sätt med mindre kolhydrater och socker.
Nästa kontroll var blodsockret normalt, och likaså den följande. Läkaren meddelade mig då att om han bara sett de värdena, så hade han inte betecknat det som diabetes, så han sade att jag hade "knappt diabetes."
Nu är jag så klart inte dummare än jag förstår att jag är i farozonen och ska se upp. 
Sedan ett år tillbaka kollar jag blodsockret varje dag, minst en gång om dagen. Och nu händer faktiskt inte så mycket när jag äter något sött. Det blir ganska dyrt med stickorna för dem får man inte från landstinget när man inte tar insulin.

Facebook hade ingen årskavalkad på mig i år, för det fanns för lite innehåll i mitt liv. Nåväl, nu lägger man ju inte ut allt på facebook, men jag kollade upp i almanackan vad jag hade haft för mig.
Och så illa var det faktiskt inte! Fast de flesta anteckningarna rörde mina blodsockermätningar! Men jag skulle aldrig våga att inte kolla hur jag låg till när jag en gång fått en stark varningsklocka. Är inte detta klokt?

Idag har jag skrivit verksamhetsberättelsen för Skrivarklubben i Blekinge. Den tog några timmar och blev på fem sidor. Vi har haft stor aktivitet och fått fem nya medlemmar!
Och så har jag återgått som medlem i KD. Det känns bättre så när jag är kontaktperson för KD Seniorförbund. Trevligt när man hälsas välkommen tillbaka!

Inga kommentarer: