fredag 30 september 2016

Hur tänkte SVT som anställde Jan Helin?

Troligtvis var jag inte ensam om att bli mycket förvånad när SVT hade anställt Jan Helin på Aftonbladet som ny programdiektör.
Vad skulle bli av detta? Visserligen har man ju inte kunnat betrakta SVT som politiskt neutralt,vilket klart och tydligt, inte minst, framgick vid rapporteringen vid senaste valet, men detta var ju ändå milt med tanke på hur subjektiv Jan Helin hade varit i sin journalistiska verksamhet. Vi kan ju bara nämna att han har kallat sverigedemokrater för fascister. Bra utgångsläge för en saklig och neutral programansvarig, eller hur?
Och nu har det ju tydligt visat sig att de farhågor man kunde ha har besannats.Nu framträder Janne Josefsson och Nike Nylander, reporter vid en tidigare intervju med Nya Tider, i ett samtal med Jan Helin, vilket snarast har karaktären av ett internt personalmöte, där reportern tydligen har blivit uppläxad. Nu kommer snacket om "alla människors lika värde" från Helins sida, det ni vet, som bara gäller folk på vänsterkanten och kanske miljöpartister.
Sedan blir det ännu värre. Samma reporter går idag ut och meddelar att SVT inte håller med något som Mattias Karlsson, SD har sagt i en diskussion med en centerpartist, för detta står inte för "alla människors lika värde".
Nu måste man ju fråga sig om SVT hela tiden framöver ska gå ut och meddela när de inte står bakom något som någon har sagt i en intervju! 
Kommer SD att få utrymme i rutan  med Jan Helin som programdirektör? Kommer de att få vara med i debatter i TV?

Nu får nog SVT skärpa sig och se upp! Vi vill inte ha ett Stasi-system i Sveriges television! Vad tänkte de på vid rekryteringen av denne man? Helt otroligt!

Inga kommentarer: