söndag 9 oktober 2016

Skäms aldrig Stefan Löfven?

Det är verkligen pinsamt att vi har en så obildad och vulgär person som denne Stefan Löfven som statsminister! Man blir inte "fin" av att springa på kungamiddagar och kungabarnens barndop.
Bildning är något annat, och detta visade sig ju tydligt idag i partiledardebatten, där de tydligen är så rädda för SD: s framgångar att de gemensamt verkade ha bestämt sig för att puckla på deras partiledare.
Och hade Jan Helin instruerat programledarna att ignorera när Jimmie Åkesson begärde ordet? För det var inte ofta han verkligen fick göra inlägg, fast han viftade med armen. Får man göra så?

Det gränsar ju till det löjliga- och är dessutom oförskämt mot partiets väljare- att Sveriges tredje största- eller rent av största parti idag- inte får komma till tals, medan partier som hänger runt riksdagsspärren- eller till och med under denna- får stort utrymme.

EBT är vettig i sina åsikter och en duktig debattör. Synd att hon förföll till det löjliga snacket om järnrören! Hur länge ska man suga på den karamellen? Har hon blivit kritiserad internt för att hon verkade öppna för SD för ett tag sedan?
Den som lever till valet får se! Det blir kanske förvånande!

Jag förstår inte att inte Jimmie Åkesson lämnade debatten. Det hade nog jag- med mitt temperament- gjort! Så ska man inte bli behandlad i ett sådant här sammanhang när man har mer än 20%, enligt senaste mätningarna, väljare med sig. Det är en kränkning av demokratin.
Det finns säkert saker att lyfta fram hos SD, liksom som hos andra partier, som inte skulle gagna dem.
Men detta handlar inte om järnrör som man drog iväg med i fyllan och villan när man kände sig hotad en festande kväll! Det handlar i så fall om mycket allvarligare saker.
Vad händer med kulturen om SD får stort inflytande, till exempel?


Inga kommentarer: