onsdag 17 augusti 2016

Verklighetsfrämmande krav för familjeåterförening

Man får vara glad att man inte är flykting i det här landet, för en mera inhuman och vimsig flyktingpolitik får man nog leta efter!

Nu ska det vara inkomstkrav på 25000-26000 kronor och anställning för att få hit familjen.
Men hallå! Har regeringen ingen aning om hur verkligheten med svårigheten att få anställning och nivån på löner på nyanställda ser ut? Det är ju som att säga tulipanaros!
Hur har man moral att ta hit folk och sedan ändra villkoren för uppehållstillstånd och familjeåterförening helt?
Skandalöst! Inte konstigt att de demonstrerar!

4 kommentarer:

LFL sa...

Men man får ju ta hit familjen, och det utan inkomstkrav. Men det gäller bara dem, som inte hann nås av budskapet att villkoren skulle ändras. Att villkoren skulle ändras har varit känt i över ett halvår innan ändringen skedde. Någon gång måste väl en ändring träda i kraft?

Vem är det för resten som har tagit hit folk? De har kommit själva, och det lär nya göra om det inte blir någon ändring av reglerna.

Dessutom, kära tant Lila, det man inte ser det lider man inte av. Alla andra, då, som inte får ett endaste grand av vårt medlidande?

nya tant lila sa...

Varför demonstrerar de då?

LFL sa...

Alla som demonstrerar tillhör väl inte samma familj. De har väl inte ens kommit samtidigt. Och alla är väl inte asylsökande. Det kan finnas de, som redan har fått asyl och redan har fått hit sina familjer. Och det kan finnas sådana som redan har fått avslag. Och sådana som helt enkelt saknar asylskäl, men tror att de kan påverka Sveriges lagar så att de får det. Och när de förhoppningarna, sprids över världen, torde fler bryta upp från den plats där de nu befinner sig och börja vandringen norrut. De till synes hårda svenska lagarna har väl till syfte att de inte ska göra det.

Det finns andra berättelser också. Allra först kommer minröjarna. De som tar bort försåtsmineringarna. Sedan kommer ruinröjarna. Och efter dem byggnadsarbetarna. Och i flyktinglägren sitter folk mellan hopp och förtvivlan och slits mellan hemlängtan och drömmen om ett nytt liv långt hemifrån.

nya tant lila sa...

Vem har påstått att de tillhör samma familj?