måndag 30 maj 2016

Pridehysterin skrämmer mig

Nu har Pride i Karlskrona gått av stapeln, och enligt uppgift har det varit rekordantal i tåget med 5000 personer- det var det visst förra året också.

Missförstå mig nu inte! Jag har i många år debatterat FÖR samkönade pars rättigheter. Men observera att jag skriver samkönade par- och givetvis homosexuellas rättigheter.
Detta betyder INTE att jag står för uppfattningar som polyamori, swingerkultur, queer eller ett lössläppt gayliv. Inte heller för allas rätt att älska alla, för så ser verkligen inte verkligheten och samhällets normer ut!
Det finns gränser, och det måste finnas gränser.

Nu är det ju märkligt om alla de som springer runt och viftar med sina flaggor i Prideparaden står bakom allt det där! För det finns också med! Det där med allas rätt till kärlek verkar snarast som allas rätt att älska med vem man vill och hur man vill. Står man bakom detta?
Eller är det en uppdriven masspsykos som ligger bakom engagemanget?

Jag är rädd för det senare. Och saken som sådan kunde ha varit nästan precis vad som helst. Vi ser samma fenomen när högerextremister och vänsterpartister far ihop i demonstrationer, vi ser aktioner mot SD när de håller möten, och vi har hemska exempel i historien på just vad som händer när man eggar upp människor på det här sättet. Därmed ingen jämförelse med innehållet i aktionerna!

Pride är inget att glädja sig åt! Pride är ett utmärkt exempel på uppjagad, skrämmande masspsykos, som med ett annat innehåll kan vara mycket, mycket farlig!

Att jag sedan tycker att det är fruktansvärt pinsamt att folk far runt och viftar för - ofta- någon annans sexualitet är en annan historia. För mig är samkönade par något normalt, och inget man behöver gå ut och demonstrera för. Det är många år sedan det blev möjligt att registrera partnerskap och numera också att gifta sig och adoptera barn, men i landsorten är man kanske inte riktigt medveten om detta. Man verkar onekligen lite yrvaken. 
Eller är det avarterna man nu vill plädera för?
Upplys människor vad de VERKLIGEN går i tåget för! Detta borde vara en hederssak i stället för något falskt dravel om "allas rätt till kärlek!". Kärlek är ju något helt annat!

Inga kommentarer: