torsdag 5 maj 2016

Man tröttnar och vill göra roligare saker!

Periodvis blir jag mycket ordtrött.Jag orkar inte med långa texter eller långa blogginlägg eller kommentarer. Då kan jag inte ha en prenumeration på Svenska Dagbladet, som jag brukar ha när jag får ett erbjudande, för tidningarna blir bara liggande olästa.
Inte är jag speciellt bra på att läsa lokaltidningarna heller, jag bläddrar mest i dem och ser om något verkar intressant, vilket inte så mycket verkar vara.

Eftersom den där f.d. ölandsprästens blogg har haft en viss betydelse i mitt liv, då jag genom den fick kontakt med en man som fanns i mitt liv i flera år av och till- får man väl säga- har jag ett visst förhållande till den där bloggen. Jag tittar således in ibland och ser vad som är på gång, men det är sällan jag orkar läsa inläggen eller kommentarerna.


Vi har i åratal kunnat läsa BOD:s och HH:s munhuggande. Samma saker gång på gång på gång om folkkyrkans fördelar och kärleken till den och om Svenska kyrkans förfall, enligt HH. Det var till och med så att jag många gånger funderade över om herrarna möjligtvis kunde ha drabbats av en viss senilitet.


En annan signatur har ihärdigt försökt provocera i olika sidospår och har periodvis fått mothugg. Nu klagar hen på att ingen längre vill ta den tänkta fighten, men det är väl klart! Folk tröttnar på att se samma saker och samma problemställningar upprepas gång efter annan.


Speciellt om man uppfattar problemen som det skrivs om som nonsens.

Världen brinner, barn svälter och far illa, människor dör på havet i försök att få ett drägligt liv.
I det perspektivet ter sig ganska många saker som futtiga och ointressanta. Detta måste man inse!

Inga kommentarer: