onsdag 31 juli 2013

Tankar om det som pågår...

Så har då Sture Bergvall blivit friad från det sista mordet som han hade påstått att han hade begått.
Men vad händer nu med de anhöriga/vännerna till de mördade? Nu när de riktiga mördarna går fria?
Kan man lita på svenskt rättsväsende?
Hur mycket man än kan förfasa sig över att Sture Bergvall har suttit oskyldigt dömd för mord, som han själv har sagt att han har begått, så är det ju inte han utan de som har mördats och deras anhöriga som är de drabbade. Vem bryr sig om dem nu när kanske morden är preskriberade? Man ska vara noga med vem man gör till offer!

Och så är Pridefestivalen igång igen. Det är väl klart att den är en markering och ett ställningstagande, bara den inte blir till ett jippo med felaktig marknadsföring så att man förknippar homosexualitet med promiskuitet, för så är det naturligtvis inte alls i de vanliga Svensson-förhållandena.

Kyrkovalet närmar sig. En del verkar tro att de vinner valet på att göra ner de andra nomineringsgrupperna och ägnar sin blogg åt detta. Och fansen kommenterar naturligtvis i sin stora insikt om vilka som är kristna och vilka som inte är det, för det vet de! Jag har lite svårt att orka läsa dravlet, men ögnar igenom det och ser vad det handlar om.

Här har det regnat, ett välbehövligt regn. Mina rosor har gått ut i vinter, så när som på två stycken. Man ska inte ge upp! Det gäller att plantera nya.




1 kommentar:

LFL sa...

Bergvall har också anhöriga, som under åratal har plågats av misstanken att deras bror varit en seriemördare samt av utpekandet av deras egna föräldrar som ytterst orsak till den påstådda mordorgien.

Mordoffrens anhöriga har under åratal plågats av vetskapen eller misstanken att en oskyldig har gjorts till syndabock för att dölja rättsväsendets misslyckande med att avslöja de verklige mördarna. 25-årspreskriptionen för mord har avskaffats, och om inte Bergwall hade dömts för morden, hade sannolikt i några fall tidigare misstänkta kunnat ställas inför rätta igen, med DNA-bevisningen.

Minst två läkare och psykologer vid Säters sjukhus har gjort sig skyldiga till synnerligen grovt missbruk av de tvångsbefogenheter de har gentemot en tvångsvårdad patient. Syftet med den rättspsykiatrisk vård ska ju vara att rusta patienterna för ett drogfritt liv som hederliga medborgare.

I stället har de med närmast fri tillgång till narkotikaklassade mediciner och frikostiga permissioner(absolut förkastligt innan en patient blivit drogfri) och planterade "minnen" givit Bergwall en falsk identitet som massmördare. De har hållit honom kvar i tvångsvård långt utöver den vårdtid som hade behövts om han fått seriös vård mot sina psykiska symtom, som i huvudsak berott på drogmissbruk.

Genom att läkare dessutom varit närvarande vid polisförhören med Bergwall och "tolkat" hans sludder. är fråga om inte läkarna kan dömas för olaga frihetsberövande.