torsdag 4 juli 2013

Är Reinfeldt "den andre" för Socialdemokraterna?


Igår var det alltså statsministerns tur att tala i Almedalen. Det var ju intressant att höra vad regeringen TÄNKTE göra framöver. Man kan  ju bara undra varför dessa storstilade planer inte fått form och fäste under sju års tid. Nu verkar det sent.

Till åskådarnas jubel och applåder lovade han att stänga ute SD från allt samarbete. Folk jublar ALLTID när någon blir utestängd, det finns liksom en liten mobbanhängare inom de flesta. På dem bara! Det är VI och DOM. Men detta ser man inte medan man talar om att man ska utestänga dem som har ideologin med ett VI och ett DOM!
Jag är ingen anhängare av SD, men de är fortfarande ett demokratiskt valt parti. Är det så att man genom att hacka på dem förblindas för de verkliga stöveltrampen i bakgrunden? Det är ju starka, extrema rörelser på gång på olika håll både i Europa och på andra ställen i världen!

För mig sjönk Reinfeldt rejält genom sina utspel. De var enbart populistiska och vulgära.
Men jag kände igen tongångarna. Det var ju så vi såg på Moderaterna på den tiden jag själv var med i det stora S-partiet. Som Dom Andra!

Undrar om man nu har reviderat sin syn på högern? Eller är Fredrik Reinfeldt rent av en som tillhör "Dom Andra" för de flesta socialdemokrater?

Man motverkar inte ett Dom- och Vi- tänkande genom att själv företräda ett sådant!!!

Och jag tror att både statsministern och de andra partiföreträdarna i regering och opposition borde inse att så länge de andra partierna inte tar tag i den ansvarslösa invandringen/flyktingpolitiken, där vi öser in människor som kommer att fara illa här på olika sätt; genom att de inte får någon ordentlig framtid eller genom långa, omänskliga väntetider på besked om asyl, så länge kommer SD att marschera framåt!

Vilket inflytande de får i Sveriges riksdag kommer väljarna att avgöra och inte Fredrik Reinfeldt, hur mycket han än försöker stänga ute!

Inga kommentarer: