söndag 1 november 2020

Att läsa rätt

Det hjälpte inte att skälla ut Mr. Det gav bara ännu ett inlägg på hans blogg. Men det är ju märkligt vad svårt det tycks vara att läsa innantill. Jag har nu på nytt lagt ut mitt inlägg om demensen. Jag har inte påstått att han ÄR dement, utan endast tagit detta som en förklaring till att han inte verkar minnas vad som hände mellan oss.

Jag har inte heller påstått att han var omsvärmad av kvinnor. Vad jag vet finns han inte på nätet i singelgrupper eller på dejtingsighter. Det är ju där jag har insett hur eftertraktade, även de mest alldagliga, män kan bli med horder av påhejande damer/tanter som jagar dessa få män som ännu är i livet. Löjligt! Och vad vill man med en sådan man? Ha delat allmängods? Detta är inte riktigt min modell. Den är bara avsvalnande!

Men allvarligt talat så kan just detta att man förvränger verkligheten, inte minns vad som hände, eller vad man har sagt, vara ett tecken på begynnande demens. Det är lätt för omgivningen då att tro att vederböranden ljuger, medan hen bara hittar på för att hen inte minns. Har man levt nära en dement människa har man sett sådant i början av demensen då varken den drabbade eller man själv visste vad som var på gång. Den tiden är jobbig!


Inga kommentarer: