onsdag 1 april 2020

Vem förstår vad?

Man tror kanske inte att det har så stor betydelse om man har lite olika bakgrund i en relation. Det kan gälla uppväxt, skolgång och/eller familjeförhållanden och arbeten som vuxen.
Men sådant kan skava och till slut förstöra en relation.
Man pratar från olika utgångslägen, utan en insikt i vad den andre har upplevt. De roller man har haft i livet kan vara väsensskilda.

En man kan ju knappast heller veta hur det är med de hormonsvängningar en kvinna har. Och vi som kvinnor kan nog aldrig förstå hur stressande det säkert är att leva upp till sin "manlighet".
Det förvånar mig mycket att en man kan hävda att han är född i fel kropp och känner sig om en kvinna. Jo, säkert! Med PMS och menssmärtor och månatliga svängningar i humöret? Säkert att han vet det! Bara glöm det! Och även om han har "bytt kön" lär han väl aldrig få uppleva detta. Just detta som är så typiskt för vad vi kvinnor har att fightas med i vår fertila ålder.

1 kommentar:

Unknown sa...

Måste hålla med Dig. Obegripligt för mig att förstå hur en man exakt känner sig och för honom att förstå en kvinna helt. Endast genom lång samvaro kan man som kvinna försöka att förstå sin man. 52 års erfarenhet.