fredag 3 april 2020

Att inte vilja ha en ny karl

På nätet finns det olika grupper för oss 70-plus. Ibland blir det riktigt konstigt på dessa. Troligen beror det på att människor antingen börjar bli dementa eller också är de väl fulla.
Reglerna är stränga. Man skulle inte kunna tro att vi är i ett land med yttrandefrihet. Om någon på något sätt väcker debatt händer det att moderatorn går in med storsläggan och hotar med uteslutning, ja, det händer till och med att folk utesluts ur grupperna på mycket lösa boliner. Ibland har jag funderat över om det inte skulle kunna ses som brott mot yttrandefriheten, fast det  kanske inte funkar i en privat grupp, där man strängt dikterar vad som får sägas och inte får sägas.
I en singelgrupp ska man tydligen som kvinna vilja ha en ny gubbe,
Vilka krav! I så fall skulle jag gå till en grupp med yngre män! Definitivt!
Jakten blir ibland löjlig när gamla tanter försöker charma gubbarna genom att lägga ut inlägg om gamla tofflor. De skulle kanske behöva en upplysande kurs om hur man jagar...
Och så vill de trösta och ta om hand de stackars sårade krakarna.
Jag lämnade en grupp igår. Vem ids sitta och enbart läsa godmorgon och godnatt hälsningar. Gruppen hade blivit helt utan spänst och intressanta inlägg. Och någon ny gammal gubbe vill jag absolut inte ha. Blir det en ny kommer det att bli en yngre årgång!

Inga kommentarer: