måndag 6 februari 2017

Ett samhälle med förtryckar - och besserwissermentalitet!

Nog är vi självgoda så det visslar om det i det här landet! Och vi vet alltid bäst! Det är inte bara utrikesministern, numera också sittande i FN, som anser sig ha rätten att uppfostra arabvärldens makthavare, nu är socialministern (är hon väl?) ute och talar om hur de unga tjejer som kommer hit och är gifta mår och att de bör omhändertas. Men hallå! I min ungdom skrev folk till kungs om de blev gravida när kvinnan var ung och sedan gifte de sig. Jag känner flera kvinnor som gifte sig vid 17 års ålder, och det gick ingen nöd på dem!
Vi kan väl inte pådyvla människor våra värderingar hela tiden!
Hur känner sig en ung kvinna, som kanske känner sig trygg med sin man, om hon plötsligt får de sociala myndigheterna på sig? Var finns hennes trygghet i ett främmande land? Hos mannen som hon kommer tillsammans med eller i något slags omhändertagande av staten/kommunen?
Är makthavarna i det här landet inte riktigt kloka och saknar de totalt insikten att de inte hela tiden kan tala om för människor vilka värderingar de ska ha, om de ska visa sig nakna inför främmande män ,om de ska bada tjejer/killar etcetera.
Sluta med förmynderiet och besserwissermentaliteten! Den främjar inte jämställdhet, bara förtryck!

Inga kommentarer: