torsdag 3 november 2016

Är snällt inte olagligt?

Idag har jag blivit ytterst förvånad. Sydöstran har en stor artikel om kapningen av vår hemsida. SVT Blekinge och SR P4 Blekinge ringde mig alltså direkt igår efter "Tummen ner" i Sydöstran.
De begrep alltså vad som gäller. Detta gör också webbhotellet i USA nu.
Men på BLT är nyhetschefen sval. Han anser inte att detta är prioriterat, för det är ju inte elakt eller negativt utan han tror att det är aningslöst.
Så - BLT anser tydligen inte att saker är olagliga- som att publicera upphovsrättsskyddade bilder under annat namn (det anges på hemsidan att det är Helge Skogh, alltså inte jag, som har tagit bilderna om inte annat anges)- om avsikten inte verkar vara elakhet. Detta är givetvis mycket, mycket anmärkningsvärt.

I och för sig är jag kanske inte så förvånad. Jag minns ju fortfarande hur förre chefredaktören (som har slutat nu) nekade mig ett genmäle i ett fall, där jag helt klart enligt de etiska reglerna för pressen borde ha fått ett sådant.
Trist!
Och intressant att olagligheter är ok om de är snälla och inte elaka enligt den största lokaltidningen i Blekinge!
Sedan kan man kanske diskutera om det är snällt eller elakt att inte tala om vem den nuvarande redaktören för Groblad är. Han heter Riza Sheqiri och har redan gett ut sitt första nummer.

Rizas första nummer med en härlig bild på omslaget.

Inga kommentarer: