fredag 17 januari 2020

Välj rätt person för infon!

Fetma är farligt! Det har vi inte undvikit att få veta. Men...

En fredag vid personalkaffet på mitt jobb, något år innan jag slutade jobba, satt vi några äldre lärare tillsammans vid kaffebordet. Då började det... O, man skulle inte äta kakan, som om just den lilla kakan, just den dagen gjorde att man kunde bli tjock...

Jag var kraftigt överviktig! De andra kvinnliga lärarna var magra, rynkiga och hade diverse sjukdomar som diabetes, högt blodtryck och hjärtbesvär.

Nu har jag visserligen fått ett blodsocker som jag måste hålla koll på, men det hade de magra ju också! Då var jag frisk.

Igår informerade en mager och rynkig kvinna från Region Blekinge om hur farligt fetma är och om hur stor procent  feta människor det fanns i de olika kommunerna i Blekinge. Kunde de inte ha valt en person som såg mindre anorektisk ut!
De flesta tycks vara överens om att bristande utbildning är orsaken. Jaså?
Själv har jag två akademiska examina, flera andra akademiska betyg förutom dessa, Lärarhögskolan, journalistkurs och diverse reseledare och guideutbildningar.
Och jag är ändå fet!
För se det finns personer som kan åta hur mycket som helst utan att bli tjocka, medan sådana som jag bara behöver titta på en kaka för att gå upp i vikt! Prata om sådant i stället!



Inga kommentarer: